Amalgerol


Unikalna mieszanina naturalnych substancji organicznych i mineralnych. Działa jako biologiczny środek wpływający na wzrost roślin jak również dostarcza składniki odżywcze drobnoustrojom glebowym.

– przyśpiesza rozwój roślin

– poprawia jakość oraz zwiększa wydajność upraw

– przyśpiesza rozkład resztek roślinnych

– poprawia strukturę oraz jakość gleby

Skład:

Dokładna receptura produktu jest tajemnicą producenta.

  • 234,5 gram w litrze elementarnego węgla pod postacią łatwo przyswajalnych węglanów będących doskonałą pożywką dla naturalnych drobnoustrojów glebowych.
  • Esencje
  • Pierwiastki śladowe
  • Wyciągi z ziół
  • Oleje roślinne

 

Stosowanie:

Ilość wody – 250 – 300 l/ha

Zboża:

(minimum dwukrotny zabieg)
2,5 – 3 l/ha jesienią w fazie 8-liścia
3 – 5 l/ha wiosną, w fazie krzewienia do początku strzelania w źdźbło
3 – 5 l/ha od początku kłoszenia do początku kwitnienia

Rzepak:

(minimum dwukrotny zabieg)
2,5 – 3 l/ha jesienią w fazie 5 liścia
3 – 5 l/ha 1-2 razy na wiosnę wraz z zastosowaniem środków owadobójczych i grzybobójczych

Kukurydza:

3 – 5 l/ha w fazie 4-8 liści, powtórzyć przed okresem wydłużania łodyg

Burak cukrowy:

(minimum dwukrotny zabieg)
3 – 5 l/ha w fazie 8-10 liści
3 – 5 l/ha, 1-2 razy wraz z środkami grzybobójczymi

amalgerol karta charakterystyki